degivrare dezghetare

Toate produsele prezentate, pot fi achizitionate din magazinul nostru online: www.e-incalzireelectrica.ro

SISTEME AUTOMATE DE COMANDA

Comanda sistemelor de degivrare pentru jgheaburi, burlane, acoperisuri sau suprafete exterioare se poate realiza in doua moduri :

- comanda manuala (comanda on-off), prin intermediul unui contact actionat manual (siguranta automata, intrerupator) sau prin simpla alimentare la sursa de tensiune, prin intermediul unui stecher

- comanda automata, prin intermediul unui sistem de comanda format din controller si un senzor de temperatura si umiditate (pentru sistemele de degivrare suprafete exterioare_ montarea senzorului se face in pardoseala exterioara) sau un controller si un senzor de temperatura si un senzor de umiditate ( pentru sistemele de degivrare jgheaburi, burlane, acoperisuri _ senzorul de umiditate se monteaza in interiorul jgheaburilor)

In cazul utilizarii unui sistem de comanda automat, controllerul poate fi de doua tipuri :

- controller digital

- controller analogic.

CONTROLLER DIGITAL CONTROLER ANALOGIC ETR 2

Prin utilizarea unui sistem automat de comanda se obtine o functionare stricta a instalatiei de degivrare, numai cand apare fenomenul de inghet sau de ninsoare.

Prin intermediul celor doi senzori (temperatura si umiditate) se masoara punctul de inghet. In momentul in care sunt sesizate conditiile de atingere a punctului de inghet, cei doi senzori transmit cate un semnal catre controllerul care porneste functionarea instalatiei de dezghetare.

Controllerul tip ETO 2 (digital ) este o solutie completa de control al sistemelor de topire gheata si zapada.

Cu ajutorul controllerului ETO2 se pot controla doua zone de degivrare: se pot controla doua zone de sol, sau o zona de acoperis si una de sol, sau doua zone de acoperis etc.

Montajul controllerului se face pe sina, in tablou interior.

Contact : 3 x 16A.
Detalii tehnice :
- Alimentare 230V
- Contact : 3 x 16A
- Grad de protectie IP20
- Stabilire temperatura 0 – 10C
- Consum 3VA
- Temperatura ambientala 0 / +50 C
- Instalare pe sina in tablou sau pe perete
- Dimensiuni (inaltime/latime/adancime) : 90/156/45 mm

 

       Senzori :

        Senzorul de temperatura exterioara tip ETF: detecteaza doar temperatura aerului exterior si poate fi folosit in combinatie cu senzorul de umiditate ETOR.
        Senzorul tip ETF poate fi folosit si individual, numai pentru detectarea temperaturii, fara senzorul de umiditate.
 

     

        Senzorul de umiditate , tip ETOR, pentru jgheaburi si burlane: detecteaza doar umiditatea din zonele de jgheab si burlan. In general se monteaza in interiorul jgheabului. Se utilizeaza n combinatie cu senzorul de aer tip ETF.  

      

      Senzorul de temperatura si umiditate, tip ETOG, pentru sol: detecteaza temperatura exterioara si umiditatea si se inglobeaza in suprafetele exterioare ce se doresc a fi degivrate. Suprafata de detectie a senzorului trebuie sa ramana la nivelul finisajului suprafetei care urmeaza a fi degivrate. Suporta incarcari mecanice, se poate trece cu masina peste el.
 

     

       Pentru comanda sistemului de protectie contra inghetului, pentru conducte, se utilizeaza termostatul tip ETI , impreuna cu senzorul de temperatura exterioara tip ETF

 

Copyright © 2023 - SC.CIPEC.SRL, toate drepturile rezervate | Politica Cookie | Politica de Confidentialitate